stoppelveldrit van heikera is geen veldrit

Voor niet-insiders: De Stoppelveldrit is geen veldrit, maar een fietstocht via gewone wegen en fietspaden. Fietsminnend Salland staat aan de vooravond van de 33ste editie, welke wordt verreden op zondag 24 augustus.

Toerleider Henk Kroes biedt dit jaar de keuze uit drie afstanden: 30, 60 en 90 kilometer. Alle ritten passeren de kunstwerken in het Overijssels Kanaal. De kortste afstand (30 kilometer) maakt een ‘rondje’ naar Hancate. De 60 kilometer gaat naar Den Ham en via Archem en Lemele langs de Regge eveneens naar Hancate. Na passage van de mooie Boksloot, kan men in Raalte weer op krachten komen tijdens het nuttigen van misschien wel een heerlijke pannenkoek.

De 90 kilometer tot slot, maakt een grotere lus via Den Ham, Mariënberg, Diffelen, Hardenberg., Lutten en de Lemelerberg. Na de afdaling vervolgt de route eveneens over Luttenberg naar Raalte. Alle routes kunnen makkelijk gevolgd worden via een duidelijke bepijling. Raaltenaar Gerrit Brinkhuis heeft een groot aandeel in de routes. Na ‘Blokje Om’ wordt dit wederom en ‘kunststukje’ van hem.

De Stoppelveldrit is een NTFU-rit en de organisatie is in handen van de Heinose fietstoerclub Heikera. Start en finish is bij Pannenkoekenhuis Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. Inschrijven voor de 90 kilometer kan tussen 8.00 en 12.00 uur, voor de 30 en 60 kilometer tussen 9.00 en 12.00 uur. Sluitingstijd eindcontrole is 16.30 uur. Voor meer info bel Henk Kroes: 0572-356115. Of kijk op staging2.heikera.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.