stoppelhaene zondag gaat uber die grenze

Voor het snel groeiend aantal liefhebbers van schlagers en andere Duits-Oostenrijkse volks- en feestmuziek is er ook dit jaar weer het frühshoppen op het Stöppelveld (Domineeskamp) op Stöppelhaene-zondag. Dit jaar gaat de organisatie ‘über die Grenze’ en heeft niemand minder dan de enige echte ‘Die Zillertaler’ uit Oostenrijk gecontracteerd.

Daarnaast komt de Beierse Romy, bij onze schlagerminnende Oosterburen al jarenlang een begrip, naar Raalte. Landgenoot Werner Redlich, razend populair in Oostenrijk, zal vanaf 13.00 uur ’s middags het programma in de Sallandse Herberg op ‘t Stöppelveld presenteren. Hij zal ook laten horen dat hij niets meer onder doet voor zijn Duitse en Oostenrijkse collega’s. Vanuit Hellendoorn completeert de Eschländerkapel, al jarenlang behorend tot de top van de blaaskapellen in Nederland, het spectaculaire programma.

Voor wie al dit (gratis te beluisteren) schlagergeweld vanaf 13.00 uur ’s middags in de Sallandse Herberg teveel wordt, is er op het Buitenpodium van het Stöppelveld diezelfde zondagmiddag een optreden van de Thuisband. ‘De meest heftige Nederlandstalige coverband ter wereld’, zo noemt deze in Raalte bekende band zich graag. Al meer dan een decennium speelt de Thuisband de beste Nederpopnummers van Boudewijn de Groot tot Bløf, van Normaal tot Marco Borsato en van het Goede Doel tot de Dijk. Met een eigen muzikaal sausje, maar altijd herkenbaar.

Ook op het buitenpodium deze zondagmiddag zal Maaike Jansen een optreden verzorgen. Het zal haar tweede optreden worden tijdens de Stöppelhaene 2008, want ook op de Sallandse cabaretavond op de woensdagavond zal ze optreden. Wie kent haar niet? Vorig jaar won ze op overtuigende wijze het succesvolle en veel bekeken programma So You Wannabe a Popstar. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat zij met de Stöppelhaene zou optreden om haar fans nog eens te kunnen laten genieten van haar fantastische stem.

Het wordt zondagmiddag 31 augustus – de laatste dag van het Sallands oogstfeest 2008 – weer moeilijk kiezen op het Stöppelveld, waar de toegang natuurlijk helemaal gratis is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.