stoppelhaene op het plein bij de zwaan

Hotel Restaurant De Zwaan in Raalte doet dit jaar een belangrijke duit in het zakje van het (muzikale) programma van Stöppelhaene. Niet alleen door vier dagen lang (donderdag 28 tot en met zondag 31 augustus) allerlei artiesten en bands uit te nodigen, maar ook door voor het etablissement nog meer dan voorheen de pleingedachte te stimuleren.

Vorig jaar is het plein tussen grofweg Jorink en De Zwaan geïntroduceerd op de zaterdag, mede om ruimte te geven aan het Bloazersfestival. De koerswijziging is dusdanig goed bevallen dat in overleg met het Stöppelhaene-bestuur is besloten om het plein het gehele weekend te benutten. “We beschikken dan over duidelijk meer capaciteit, waardoor we een gezellige sfeer kunnen creëren en meer mensen op een relaxte wijze van het oogstfeest kunnen genieten”, aldus Benny Poppe van De Zwaan.

Het programma begint op donderdagmiddag om 13.00 uur met een optreden van Backlight, de tweemansformatie die na een succesvol optreden in 2007 opnieuw is vastgelegd.

De echte aftrap op donderdagavond is symbolisch voor de energie die ze bij De Zwaan steken in het contracteren van muzikale acts. De band Qkelleq lijkt alleen al vanwege de naam uitstekend in het programma te passen, maar de Nijverdallers maken ook nog eens een fijn stukje muziek. De heren van de band hebben hun muzikale sporen stuk voor stuk ruimschoots verdiend en dat is te horen aan het uitgebreide en gevarieerde repertoire.

Na deze spetterende aftrap is het een dag later aan de formatie Hillstreet, om te laten zien dat ze minimaal hetzelfde resultaat kunnen neerzetten. En dit is ze wel toevertrouwd. De hechte vriendenband zorgt ervoor dat de party-coverband altijd veel plezier uitstraalt en op het podium staat alsof het leven er vanaf hangt. De zes personen tellende groep speelt eigenlijk alles. Van mooie ballads tot het Hollandse lied en van dance classics tot het stevige werk. De optredens van Hillstreet worden afgewisseld met de muziekkeuze van DJ Jeremy.

Een groot deel van de zaterdag staat zoals een goede traditie betaamt in het teken van het Bloazersfestival, waarbij verschillende orkesten door de straten van het Raalter centrum trekken en daarbij ook het plein bij De Zwaan zullen aandoen. Om 17.00 uur start DJ Jeremy met z’n Dance Classics Avond, die vooral de oudere jongeren en/of jonge ouderen zal aanspreken. Het programma voor deze avond wordt opgeleukt met een optreden van de Zingende DJ.

Stöppelhaene 2008 bij De Zwaan eindigt op zondagmiddag met een optreden van het alom bekende mannenkoor Roalter Jongs en het trio ‘Goeiesmorgens Juffrouw Jannie’. Laatstgenoemde is na het succesvolle optreden van vorig jaar op veler verzoek weer vastgelegd. Hoewel de naam (afgeleid van de televisiekraker Jiskefet) misschien anders doet vermoeden, gaat het hier niet om cabaret, maar toch echt om muziek. En dan muziek zoals muziek is bedoeld: Eerlijk en recht uit het hart. Met slechts drie gitaren en drie zangstemmen, afgewisseld met af en toe een tamboerijn, drumkist, accordeon of mondharmonica, brengen zij ‘unplugged’ iedere aanwezige in vervoering.

Het plein bij De Zwaan is dus een uitstekende plek om tijdens Stöppelhaene te vertoeven, maar ook het etablissement zelf is een goede keuze om de inwendige mens te versterken. Geen tijd om te koken of geen zin om het feestgedruis te verlaten? De Zwaan heeft diverse heerlijke Stöppelhaenemenu’s in de aanbieding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.