speedo lzr zwempak zit tielbeke prima

De start van de Paralympische Spelen in Beijing komt dichter en dichterbij. En zoals bekend is Raaltenaar Michel Tielbeke in september één van de deelnemers. Momenteel bereidt de zwemmer zich in Zuid-Korea voor op ‘zijn’ Spelen. En uiteraard houdt hij speciaal voor Salland Centraal opnieuw een dagboek bij. Vandaag dag 7, 8 en 9.

Dag 7, vrijdag 22 augustus

Het weer is slecht, het regent constant. De ochtendtraining is rustig. Na de lunch slaap ik weer even. De rust doet me goed. Ik ben goed uitgerust. ’s Middags bekijk ik op YouTube een filmpje van het Olympische dorp. Het ziet er goed uit. In de training van 16.30 tot 18.30 zwem ik drie sets van 4 keer 50 meter in snel tempo. Ik zwem met een supergoede slagfrequentie, dus ik voel me erg goed. Ik heb erg veel zin in Beijing.

Dag 8, zaterdag 23 augustus

In de ochtendtraining wordt de videocamera er weer bij gepakt. Na de training slaap ik opnieuw tot 12.15 uur, om vervolgens om 12.30 uur aan te schuiven voor de lunch. ’s Middags trainen we rustig. Tijdens het diner vertelt bondscoach Hans ons, dat we morgenvroeg een ‘race pace’ hebben (een soort simulatie van je echte race in Beijing). Hiervoor moeten we onze Speedo LZR aan. Voor de zekerheid pas ik het pak ’s avonds nog. Gelukkig zit het goed.

Dag 9, zondag 24 augustus

De ochtendtraining verloopt erg goed. Ik zwem de 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag keihard met mooie tijden. Het zwempak zit prima. Na afloop van de training krijgen we te horen dat we ’s middags met een speedboot op een rivier achter het hotel gaan varen. Werkelijk super gaaf om mee te maken! ’s Avond voer ik nog een gesprek met de bondscoach over onder andere het pakken van zoveel mogelijk rust. Na het gesprek kijk ik de gehele sluitingsceremonie van de Olympische Spelen en nog de film ´The Fast and the Furious in Tokyo´.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.