sp wil appartementen voor ouderen in heino

Ouderenbonden hebben aangegeven betaalbare appartementen in het centrum van Heino te willen. De bouwplannen die er nu voor Heino zijn lijken daar niet aan te voldoen. Dat zegt de SP als het gaat om de appartementen op de locatie Van Dijk in het centrum van Heino. “De wethouder heeft wat uit te leggen als hij groen licht geeft voor deze bouwplannen”, zegt Willy Lourenssen van de SP.

Buurtbewoners lieten via Salland Centraal al weten bezwaar te maken tegen de plannen. Naar aanleiding daarvan liet GB weten de plannen te zien als dorpsvernieling. De buurtbewoners staan dus niet alleen. We hebben uiteraard de andere politieke partijen ook om een reactie gevraagd, maar die reacties zijn nog niet binnen.

Daar waar GB om een politieke visie ten aanzien van woningbouw in het centrum van Heino vraagt, wijst Lourenssen van de SP er op dat er al een woningbouwopgave ligt: “Met de vaststelling van de structuurvisie Heino en de woningbouwopgave die daarbij hoort, heeft de raad het college opdracht gegeven om het aantal en soort woningen binnen een bepaalde periode te laten bouwen.”

“In de komende vergaderingen zal de SP daarom vragen of de huidige plannen bijdragen aan de woningbouwopgave waarvoor Raalte zich gesteld ziet in Heino. Het lijkt er niet op. Want het gaat om particuliere bouw van appartementen. Die zijn in de regel duurder, terwijl de ouderenbonden in Heino juist vragen om goedkope grondgebonden seniorenwoningen in het centrum.”

Lourenssen ziet die seniorenwoningen er trouwens nog niet één twee drie komen. Salland Wonen moet die bouwen. Maar die heeft daar geen geld voor, veronderstelt de SP. Dat komt omdat alle corporaties in het land mee moeten betalen aan het opknappen van de ‘prachtwijken’ van minister Vogelaar.

Lourenssen: “Met deze rijksbelasting voor corporaties van de PvdA-ministers Bos en Vogelaar zal PvdA-wethouder Elferink niet echt blij zijn. De slinkende PvdA-achterban kan hij nog minder tegemoetkomen met betaalbare huur- en koopwoningen. Van je politieke vrienden moet je het maar hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.