schitterende foto van een mooi avondrood

Zaterdag plaatsten we al de opvallend rode horizon in de omgeving van Olst, gefotografeerd door Riet van Vlijmen. Dit keer kregen we een foto binnen van Hans Bisschop. “Hoewel ik het schouwspel rondom de verkleuring van de lucht in de avond niet in Salland heb waargenomen, wil ik jullie deze niet onthouden”, aldus Bisschop. En gelijk heeft hij, want het tafereel in Hesingen (Twente) laat inderdaad een mooie rode lucht zien.

De rode gloed komt door een vulkaanuitbarsting in Alaska. Dat gebeurde ongeveer twee weken geleden bij de eilandengroep Aleoeten. De bewuste vulkaan De Kasatochi heeft toen flink wat zwaveldioxide uitgestoten tot hoog in de lucht. Vervolgens is dat helemaal richting Europa geblazen, waardoor we hier ongeveer een week lang een mooi avondrood konden meemaken. Salland Centraal riep op om dat op foto vast te leggen, vandaar deze bijdrage van Hans Bisschop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.