Home / archiefcentraal / raaltenaar vrijgesproken in wilders zaak

raaltenaar vrijgesproken in wilders zaak

Een man uit Raalte is vrijgesproken van bedreiging van politicus Geert Wilders, zo meldt RTV Oost. De man stuurde kort voor de presentatie van de film Fitna een mailtje naar Wilders, waarin hij schreef dat de vrouw van de Limburgse politicus zou trouwen met een moslim en Wilders zelf besneden zou worden.

Volgens de rechter is een dergelijke tekst niet strafbaar, omdat de politicus niet met de dood of zware mishandeling is bedreigd. De rechter keurde de e-mail wel af. De Raaltenaar vertelde zo ver te zijn gekomen, omdat hij en zijn familie als volledig geïntegreerde moslims veel last hebben van de uitlatingen van Wilders. Het OM had een werkstraf van veertig uur geëist.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.