raaltenaar vrijgesproken in wilders zaak

Een man uit Raalte is vrijgesproken van bedreiging van politicus Geert Wilders, zo meldt RTV Oost. De man stuurde kort voor de presentatie van de film Fitna een mailtje naar Wilders, waarin hij schreef dat de vrouw van de Limburgse politicus zou trouwen met een moslim en Wilders zelf besneden zou worden.

Volgens de rechter is een dergelijke tekst niet strafbaar, omdat de politicus niet met de dood of zware mishandeling is bedreigd. De rechter keurde de e-mail wel af. De Raaltenaar vertelde zo ver te zijn gekomen, omdat hij en zijn familie als volledig geïntegreerde moslims veel last hebben van de uitlatingen van Wilders. Het OM had een werkstraf van veertig uur geëist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.