r4r genomineerd voor vrijwilligersprijs

Raalte 4 Romania dingt mee naar alweer de tiende editie van de Overijsselse Vrijwilligersprijs. R4R is één van de 46 organisaties die zijn genomineerd voor de publieksprijs. De jeugdraad van de Protestantse Gemeente Raalte heeft R4R opgegeven. Nu is het aan de inwoners van Overijssel om te stemmen op één van de genomineerden. De organisatie met de meeste stemmen is de uiteindelijke winnaar en ontvangt een bedrag van 1.000 euro.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is een initiatief van SVWO met als doel om haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje te zetten. Een kwart van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren een onvervangbare bijdrage aan de samenleving.

R4R is een inmiddels afgerond project van ongeveer veertig jongeren van 16 tot en met 25 jaar. Afgelopen zomer hebben zij in West-Roemenië een school opgeknapt met sponsorgeld uit de regio Salland. De groep maakt nu dus kans op een flinke geldprijs, die mooi kan worden besteed aan het volgende project. Tot 26 september 10.00 uur kun je hier stemmen, ’s middags is de prijsuitreiking in het Provinciehuis in Zwolle.

Uit deze regio dingt ook de Stichting Greenbikes Dalfsen, die zich inzet om toeristen kennis te laten maken met de schitterende natuur in de omgeving, mee naar de publieksprijs. Ook het Bouw- en Klussenteam Mariënheem is opgegeven, aangezien zij vele uren heeft gewerkt aan de opknapbeurt van het sportpark. Voor de individuele publieksprijs zijn mevrouw Biegstraten uit Olst, Gerda Koenjer uit Lemelerveld en Jan Arink uit Wijhe kanshebbers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.