profile ladies tour met tijdrit door raalte

Een belangrijk deel van de Profile Ladies Tour, een van de meest prestigieuze meerdaagse dameswielerkoersen in Nederland, wordt dit jaar onder andere verreden in Raalte. Dat de etappewedstrijd op maandag 2 september zou beginnen in Hellendoorn was al een tijdje bekend, maar nog niet duidelijk was welke route er daarna zou worden gevolgd. Inmiddels is duidelijk dat de tweede etappe een tijdrit is rond Hellendoorn, met een groot deel in de gemeente Raalte.

De Profile Ladies Tour is een wedstrijd over zes etappes die van dinsdag 2 tot en met zondag 7 september duurt. De presentaties vinden op maandag 1 september in Hellendoorn plaats. Daar is ook de start en finish van de eerste etappe over 109 kilometer, alsmede de individuele tijdrit over ruim twintig kilometer. De etappekoers heeft haar climax in de slotetappe met meerdere beklimmingen van de Cauberg en finish in Berg & Terblijt.

De Ladies Tour is geclassificeerd als een etappewedstrijd voor dames-elite, klasse 2.2. en wordt verreden onder auspiciën van de Union Cycliste Internationale (UCI). Sinds 1998 wordt deze internationale meerdaagse wedstrijd in Nederland verreden. De Ladies Tour is een groot spektakel. Niet alleen voor de pure wielerfanaat, maar voor iedereen die van gezelligheid houdt. Het evenement brengt in alle etappeplaatsen veel plezier en een unieke balans tussen inspanning en ontspanning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.