politie doet beroep op raalter discogangers

Het politieteam Salland doet een dringend beroep op de jongeren, die vorige week (in de nacht van zaterdag op zondag) in de Raalter discobus zaten, en ook aan hun ouders of verzorgers.

De politie heeft namelijk een sterk vermoeden, dat de vernielingen op de Zwolsestraat, Westdorplaan en Iepensingel een directe relatie hebben met de aankomst van de discobus in Raalte, rond 02.30 uur die nacht. De daders lieten een spoor van vernielingen achter. Onder andere op het voetbalveld van Rohda werd schade aangericht. En op de Zwolsestraat en Westdorplaan werden nummerborden van auto’s verwijderd en fietsen op straat gegooid.

Teamchef Henk van Bussel is ervan overtuigd dat er onder de discogangers zeker ook sportieve jongeren zijn met een gezonde gemeenschapszin. “De vernielingen hebben een grote impact op de gedupeerden en op de lokale samenleving. Onder de jongeren zijn vast ook gebruikers van de sportaccommodatie en vrienden of kennissen van gedupeerden. Ik kan me voorstellen dat ook zij geschrokken en verontwaardigd zijn en een handje willen helpen om de daders in de kraag te vatten.”

Van Bussel: “Dit raakt ons allemaal. We zijn samen verantwoordelijk voor een veilige leefomgeving. Vernielingen zoals die van afgelopen weekend mogen en moeten we niet willen tolereren. Daarom zitten we er bovenop. Ook de jongeren die deze nacht in de discobus zaten en mogelijk wat gezien hebben, die hebben daar een verantwoordelijkheid in.”

Het team doet tevens een beroep op de ouders en verzorgers van de uitgaande jeugd. Gevraagd wordt met hun zoon of dochter in gesprek te gaan. “Wij als politie willen er alles aan doen om deze absurde vernielingen een halt toe te roepen, maar we kunnen het niet alleen.” Wie informatie heeft over de vernielingen wordt verzocht dit te melden bij het politieteam Salland via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Bel M (Meld Misdaad Anoniem): 0800-7000.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.