plezier staat voorop bij feest in luttenberg

Net als de donderdagavond is ook de twee de tweede dag (vrijdag) van het Luttenbergs Feest op een zeer plezierige wijze verlopen. Allereerst verzamelden zich in de ochtenduren al meer dan zestig 55-plussers voor een gezellige ochtend.

Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. De organisatie had gezorgd voor een mooie strakke kunststofbaan, waarop de ballen goed rolden. Alle 55-plussers konden mede dankzij de strakke baan aan het spel deelnemen. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stonden vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij de dames werd Doortje van de Sligte en bij de heren nieuweling Herman Holtmaat.

Het vogelgooien trok opnieuw een recordaantal deelnemers. Maar liefst 110 mensen schreven zich in om te proberen met een houten knuppel de vogel van de paal te gooien. Het was uiteindelijk Christiaan Kortstee die dat voor elkaar kreeg. Daarna vertrokken alle deelnemers naar het zonovergoten terras voor een eerste biertje.

De viswedstrijd trok een tiental echte liefhebbers. Helaas wilde de vis niet zo goed bijten, waardoor de vangst wat beperkt bleef. Het indoor-pannatoernooi trok veel jeugdige deelnemers, die er een ware strijd van maakten. Regelmatig was dan ook ‘panna’ te horen, als er weer een bal tussen iemands benen door werd gespeeld.

De strijd om de sterkste man kende een mooi aantal deelnemers. Naast de ‘oude rotten’ als Arie Pekkeriet, Theo Holtmaat en Dennis Schuurman was er een flinke aanwas van de jongere garde. Veel waardering kregen alle deelnemers bij onderdelen als de Chinese Muurstenenrace, halter tillen, kogelstoten en stenen rapen. Maar het was uiteindelijk toch weer Theo Holtmaat die met de titel ‘Sterkste Man’ ging strijken.

In de avonduren zorgde de Jettruck van Indian Pete voor een flinke sensatie. De aan alle kanten glimmende truck heeft twee grote straalmotoren. Nadat deze waren opgewarmd produceerden ze vlammen van wel tien meter, wat gepaard ging met veel rookontwikkeling. Deze demonstratie oogstte veel belangstelling en waardering.

Vandaag (zaterdag) staan de kalverkeuring, het kindertheater de Apekopshow, het krattenstapelen en het gatgraven op het dagprogramma. In de avonduren zijn er twee shows: Van de Braziliaanse vechtdans Capoeira en de griezelige show met slangen en spinnen van Les Torrez. In de feesttent treden daarna Sesam en de Hot Stewards op. Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.