pas geplaatst boompje ernstig toegetakeld

“Het is maar een boompje, maar toch…” Mary Zwetsloot uit Raalte is zeer ontsteld over het beeld op bijgaande foto. “Bij mijn eerste fietstocht richting het dorp na mijn vakantie zag ik dit treurige beeld”, aldus Zwetsloot. “Dit boompje is volgens mij pas dit jaar geplaatst als vervanging van een boom die door storm geveld was. Ik zuchtte en maakte een foto. Het gedicht volgde spontaan.”

Laatste groet

Jong was je nog en vol van groei

stond je daar langs de kant

boompje

Belofte van schaduw en bladerkroon

tussen je grote broers

boompje

Je voorganger door storm geveld

jij nu door geweld van een mens

En wij waren zo op je gesteld

dag boompje

Dat het boompje door menselijk handelen is toegetakeld moge duidelijk zijn. “Volgens een voorbijganger is dit afgelopen vrijdag gebeurd”, zo stelt Zwetsloot. “Wellicht zijn er getuigen die aan de politie kunnen doorgeven wie de daders zijn van dit geweld.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.