ook la tegen hoogbouw in dorpsstraat heino

Je kunt niet snel genoeg beginnen met nieuwbouw in het centrum van Heino, vindt Lokaal Alternatief. “Maar we zijn tegen hoogbouw van meer dan drie bouwlagen”, aldus Egbert den Daas, die net terug van vakantie, direct reageert op onze vraag aan de Raalter politiek: Wat ze van de bouwplannen in Heino vinden?

Den Daas: “Het bouwplan voor de Dorpsstraat in Heino op de locatie van voorheen Peugeotgarage Van Dijk roept nogal wat weerstand onder de bevolking op en vraagt daarom om raadsbrede meningsvorming.” Den Daas wil een raadsdiscussie vóór het college een standpunt inneemt. Hij neemt op Salland Centraal al vast een voorschot op de discussie.

Van de vier bouwblokken worden de middelste twee vier hoog. “Het argument daarvoor was altijd dat er een garage onder zou komen waardoor het allemaal zo duur werd. Nu blijkt dat er helemaal geen kelder onder komt. De parkeerplaatsen liggen achter het complex. Dan vervalt volgens mij het argument van vier hoog. Ook daarover wil ik wel van gedachten wisselen met mijn collega’s en proberen te voorkomen dat de huidige plannen gerealiseerd gaan worden.”

Als het aan Den Daas ligt komen er op de plek van de voormalige Peugeotgarage appartementen “zoals enige tijd geleden zijn neergezet in Raalte tegenover het gemeentehuis. Uiteraard met niet meer dan drie bouwlagen. Deze appartementen hebben een ‘jaren dertig’ uitstraling en zouden uitstekend passen in de Dorpsstraat. Saillant is dat de genoemde appartementen in Raalte zijn gebouwd door Sprengenberg Vastgoed BV. Ook het bouwplan aan de Dorpsstraat in Heino is van deze ontwikkelaar. Ik ben mij er overigens van bewust dat dit niet één op één door de raad kan worden afgedwongen. Maar het is volgens mij wel wenselijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.