ook dit jaar weer een stoppelhaeneconcert

Het jaarlijkse Stöppelhaeneconcert (op de donderdagavond van het oogstfeest), gegeven door het Gemengde Kerkkoor van de H. Kruisverheffing in Raalte, is een traditiegetrouw en belangrijk programma-onderdeel geworden. Het concert trekt al vele jaren muziekliefhebbers van de (kerkelijke) klassieke muziek.

In een gevarieerd programma staat in de editie van dit jaar Missa Brevis in CKV 259 van Wolfgang Amadeus Mozart centraal. Daarnaast worden er werken ten gehore gebracht van onder andere Rheinberger, Séverac en Mendelsohn. Het gemengde koor wordt begeleid door een strijkerensemble met Jan Wanders op het continuo-orgel. Van het ensemble kun je ook nog enkele muzikale intermezzo’s verwachten. Het geheel staat onder leiding van Gerlinde Hulshof.

Het concert van ongeveer één uur begint donderdag 28 augustus om 19.00 uur in de Basiliek van de H. Kruisverheffing. De toegang is gratis, wel zal er na afloop een collecte plaatsvinden als bijdrage in de onkosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.