ontwikkelingsplan logs raalte naar raad

Ondanks negentien ingediende zienswijzen (bezwaren), wordt het ‘Ontwikkelingsplan LOG’s Raalte’ in september – nagenoeg ongewijzigd – aangeboden aan de gemeenteraad. “Op enkele kleine feitelijke onjuistheden in het plan na, hebben de zienswijzen niet geleid tot aanpassingen van het ontwerpplan”, vertelt wethouder Ben Haarman.

Haarman is zeer content met het plan zoals dat er nu ligt. “Ik heb er een goed gevoel bij. We hebben in het proces goed geluisterd naar de burgers, dus ik ben erg benieuwd wat de raad er van vindt”, aldus de wethouder, die verder benadrukt dat groter niet altijd slechter is. Daarmee doelt hij met name op het dierenwelzijn. “Men is bang dat zogenaamde ‘megastallen’ slechter zijn voor dieren. Maar dat is niet juist. Nieuwbouw betekent namelijk in ieder geval vooruitgang, want nieuwbouw moet voldoen aan alle nieuwste eisen en regeltjes. Ook geurhinder wordt daardoor bijvoorbeeld beperkt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.