Home / archiefcentraal / nieuwe rustpunten in heino en schoonheten

nieuwe rustpunten in heino en schoonheten

Aan de Twentseweg 8 in Heino en de Veldzichtweg 6 in Schoonheten komen nieuwe ‘Rustpunten’. En er wordt nieuw kaartmateriaal verspreid onder de Rustpunten om de bezoekers te informeren over de bestaande rustpunten.

Een Rustpunt biedt de mogelijkheid tot een korte stop bij bewoners in het buitengebied van Salland. De locaties liggen vaak aan mooie wandel- of fietsroutes. Het is geopend als het bord Rustpunten buiten staat. Bij het rustpunt staat meestal een tafel met twee banken, een thermoskan met koffie, thee en limonade en een offerblok voor een bijdrage. Soms is er een koffie-automaat en vaak worden eigen (agrarische) producten te koop aangeboden of kan het pand bezichtigd worden. Een aantal Rustpunten heeft een toiletmogelijkheid.

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst – Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten en Hellendoorn zijn, op initiatief van de Stichting Recreatie Deventer Buiten, inmiddels 67 Rustpunten ingericht. De Rustpunten zijn duidelijk gemarkeerd door middel van een Rustpunt–bord en geopend als er daadwerkelijk het bord ‘open’ op staat.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.