nieuwbouw horizon kost kleine 37 miljoen

Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft het benodigde bedrag voor de nieuwbouw van De Horizon en de bijbehorende gymzaal op de locatie Monumentstraat 55 in Raalte (voormalige Mavo-gebouw) vastgesteld op een kleine 3,7 miljoen euro. Het laatste woord is nu aan de raad, die zich in september buigt over deze cijfers.

Met de bouw van een nieuwe accommodatie voor De Horizon komt er een einde aan de jarenlange huisvestingsproblematiek van de school voor speciaal basisonderwijs. De bouw van de gymzaal creëert prima mogelijkheden voor bewegingsonderwijs voor De Horizon. Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS) is verantwoordelijk voor de bouw en het beheer van De Horizon en de gymzaal. De realisatie van een expertisecentrum (op dezelfde locatie) komt geheel voor rekening van SCOS.

De planning is dat de bouw kan starten in het eerste kwartaal van 2009. De bouwtijd bedraagt circa negen maanden. De omwonenden zijn bij het ontwerptraject van De Horizon betrokken. Eind maart is er een eerste informatie-avond geweest en op maandag 18 augustus volgt een tweede informatie-avond. SCOS en de gemeente trekken hierbij samen op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.