natuur fair gaat met commissies werken

Zijn de parkeerwachten geïnstrueerd? Hoeveel portofoons hebben we nodig? Moeten de veldcoördinatoren er ook één? Hebben we genoeg vuilnisbakken? Wie zou ook al weer de t-shirts voor de vrijwilligers regelen?

Als je aanschuift bij een bestuursvergadering van de Salland Natuur Fair schrik je er eigenlijk een beetje van, wat er voor zo’n grote activiteit allemaal komt kijken. Tien jaar geleden begon het allemaal met de leuke gedachte mensen een dagje te laten genieten van alles wat met de natuur, en dan met name die in Salland, te maken heeft. Nu tien jaar verder, houdt de organisatie rekening met tienduizend bezoekers die tegen de honderd stands of andere activiteiten kunnen bezoeken. Zo bezien is een zeskoppig bestuur dus helemaal zo groot nog niet. Zonder de tachtig tot negentig vrijwilligers zouden ze het zondag 7 september natuurlijk niet redden.

De Salland Natuur Fair wordt groter en groter. Reden voor de organisatie om vóór het tweede lustrum al aan te geven dat ze ná 7 september van plan zijn allerlei commissies te vormen. Bestuursvoorzitter Jan Reimert: “Het belang van commissies is evident. Dan kun je op alle afzonderlijke onderdelen de puntjes nog beter op de i zetten, terwijl je tegelijk veel intensiever kunt werken aan vernieuwing en verbetering. Dat we nú al met die plannen naar buiten komen, doen we om eventueel geïnteresseerden eerst de kans te geven een dagje Fair te ervaren. Dan kunnen we daarna verder praten over vrijwilligerswerk.”

Dat het leuk is vrijwilliger te zijn op de Natuur Fair bewijst Willem Jalink ieder jaar. Hij is de markante man die op de parkeerplaats bezoekers naar een vrije plaats loodst. Dat doet ie al vanaf het eerste jaar en het lijkt wel of Willem er ieder jaar meer lol in krijgt. Vooral het contact met de bezoekers vindt hij prachtig. “Als je niet oppast blijft hij uit gezelligheid gewoon een tijdje kletsen met een chauffeur en dan loopt de hele boel in het honderd”, lacht het bestuur als ze Jalink noemen als een vrijwilliger van het eerste uur. “Die man is er op de Fair bij van de vroege ochtend tot de late avond. Hij helpt opbouwen, is overdag hartstikke druk en dan ’s avonds nog eens helpen afbreken.”

Jan Reimert: “We prijzen ons gelukkig dat we ieder jaar weer bijna honderd vrijwilligers hebben op de dag zelf. Straks na de Fair gaan we dat uitbreiden. Dan willen we ook door het jaar heen meer mensen betrekken bij de voorbereidingen, want daar ben je eigenlijk het hele jaar door me bezig.” Wie nu al interesse heeft kan via staging2.sallandnatuurfair.nl contact opnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.