michel tielbeke leert anderen gebarentaal

De Olympische Spelen in Beijing draaien op volle toeren. Met veel sporters uit Nederland, maar helaas zonder sporter uit Salland. Of toch wel? Jazeker: Zwemmer Michel Tielbeke uit Raalte is van de partij in China. Hij doet van 6 tot en met 17 september namelijk mee aan de Paralympische Spelen 2008. Speciaal voor Salland Centraal houdt hij een dagboek bij. Vandaag dag 5, 6 en 7.

Dag 5, vrijdag 1 augustus

Tijdens de ochtendtraining krijg ik een zware training van bondscoach Hans Salemink. De opdracht is: Snel drie keer vierhonderd meter zwemmen. Hans is tevreden. Ik zwem goed. Al is het best zwaar. Tijdens de middagtraining trainen wij lekker rustig. Na het trainen voel ik dat mijn liezen weer beter zijn. ‘s Avonds lekker op bed liggen en een dvd van ‘Band of Brothers’ kijken.

Dag 6, zaterdag 2 augustus

Vandaag staat de laatste zwemtraining van de eerste week op het programma. Na de ochtendtraining doen we samen in de zwemhal weer BodyCore-oefeningen en daarna krijgen we tot met zondag vrij. Ik slaap na de lunch even een paar uurtjes en kijk daarna nog wat afleveringen van ‘Band of Brothers’.

Dag 7, zondag 3 augustus

Ik word op m’n vrije dag om 9.30 uur wakker. Na het ontbijt zit ik lekker op het balkon met mijn laptop. Ik lees op internet dat Pieter van den Hoogenband niet uitkomt op de 200 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Hij gaat volledig voor goud op de 100 meter vrije slag. Net als in Sydney 2000 en Athene 2004.

’s Middags geef ik mijn zwemgenoten – op hun verzoek – gebarenles. Zodat wij elkaar beter kunnen begrijpen en makkelijker kunnen communiceren. Dan hoeft dat niet via liplezen of via een schrift. Ik maak een lijst met belangrijke woorden, die echt nodig zijn om gebarentaal te leren. En een paar zinnetjes zoals: Wil jij mij helpen?; We gaan nu eten; Loop jij mee naar het Olympisch dorp of naar het zwembad? Heel interessant om les te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.