michel tielbeke en zijn spelen in beijing

Het aftellen is begonnen. Vrijdag 8 augustus worden de Olympische Spelen in Beijing officieel geopend. Met veel sporters uit Nederland, maar helaas zonder sporter uit Salland. Of toch wel? Jazeker: Zwemmer Michel Tielbeke uit Raalte is van de partij in China. Hij doet van 6 tot en met 17 september (vanwege zijn Syndroom van Usher) mee aan de Paralympische Spelen 2008. Speciaal voor Salland Centraal houdt hij een dagboek bij.

Michel begon zijn voorbereiding met een trainingskamp van twee weken (7 tot met 19 juli) in Drachten. Daar heeft hij vooral aan zijn inhoud en snelheid gewerkt. Vervolgens had de zwemmer uit Raalte een weekje rust om zich thuis op te laden voor een nieuw trainingskamp, wederom in Drachten. Waar hij van 28 juli tot en met 9 augustus verblijft om te trainen op specifieke afstanden. Van 15 tot en met 29 augustus traint Michel nog in Chun Cheon in Zuid Korea. En op zaterdag 30 augustus vliegt hij naar het Paralympisch dorp in Beijing.

Het dagboek van Michel begint op maandag 28 juli.

Dag 1, maandag 28 juli

Om klokslag 13.00 uur arriveer ik bij het Van der Valk Hotel in Drachten, waar we met zeven zwemmers (vijf dames en twee heren) en een begeleidingsteam (bondscoach en twee assistenten) twee weken zullen verblijven. Ik slaap met Mike van der Zanden op één kamer. De eerste training is bij zwembad De Welle in Drachten, waar we dagelijks trainen in een 50 meter bad.

Op de eerste training van een trainingskamp is het altijd alleen een kwestie van ‘loszwemmen’. Na de training gaan we gezamenlijk dineren en daarna lekker op bed liggen internetten op mijn laptop. Ik moet er voor waken, dat ik voldoende rust neem. Dus slaap ik ook veel. Want de bondscoach zegt altijd: ‘Rusten doe je met je ogen dicht’. En eigenlijk heeft hij nog gelijk ook.

Dag 2, dinsdag 29 juli

Ik word om half zeven in de ochtend gewekt door mijn trilwekker en ga na het ontbijt met Mike mee – in zijn Olympische topsportauto – naar het zwembad voor een training van 8.00 tot 10.00 uur. De chef de mission, Thea Lambach, komt ook een kijkje nemen. We trainen niet alleen in de ochtend, maar ook ‘s middags. Dit keer met veel BodyCore-oefeningen (baloefeningen) om mijn rompspanning te trainen. Na de training weer om 18.30 uur dineren en vervolgens lekker relaxen.

Morgen weer een deel van het dagboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.