meijerink verwaarst wint roja agrarisch

De maatschap Meijerink-Verwaarst is Raalter Ondernemer van het Jaar (ROJA) geworden in de categorie ‘Agrarisch’. We volstaan hieronder met het juryrapport.

Maatschap Meijerink-Verwaarst Raalte is een gemengd bedrijf met varkens en melkkoeien. Het bedrijf wordt gerund door twee zoons, Wout en Sander. Wout zit op het melkveebedrijf, terwijl Sander zich met varkens bezighoudt. In vakanties en tijdens drukke periodes helpt men elkaar.

Het bedrijf heeft maar liefst een drietal locaties, te weten in Broekland, Heeten en Raalte. Het bedrijf is in ontwikkeling, zeker voor wat betreft het varkensbedrijf (men is ook nu weer aan het bouwen). Men wil uiteindelijk naar een gesloten varkensbedrijf. De biggen worden nu gezoogd in Heeten, waarna ze uiteindelijk naar de locatie in Broekland of Raalte gaan om gemest te worden. Met name qua logistiek en planning is de maatschap erg sterk.

Men neemt de juiste beslissing op het juiste moment, waardoor een behoorlijke groei ontstaat. Ook het melkbedrijf ziet er allemaal even netjes uit en men wil mee met de eisen van de tijd, ook wat betreft het milieu. Daar komt bij dat beide heren zeer vriendelijke persoonlijkheden zijn. Men is maatschappelijk zeer betrokken en staat eigenlijk altijd voor een ander klaar. Mevrouw Meijerink is actief in Vrouwenbeweging/kerk Mariënheem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.