lenters doet goede zaken in francorchamps

Het Serco Racingteam heeft er weer een goed raceweekeinde opzitten. Afgelopen weekend was de Lemelerveldse formatie actief op het schitterende circuit van Spa Francorchamps in België in de voorlaatste wedstrijd in de strijd om de Dutch Superbikes. Het ging het team van coureur Rik Lenters goed af, want met een vijftiende plek en maar liefst zeven wedstrijdpunten deed het team uitstekende zaken in het klassement.

Het team uit Lemelerveld was al op tijd aanwezig in de Belgische Ardennen, aangezien er op donderdag een extra trainingsdag in het leven was geroepen. Lenters had voor de kwalificatie op zaterdag dan ook al de nodige meters gemaakt, en dat was goed terug te zien in zijn rondetijden. “Ik heb vanaf donderdag mijn snelste tijd met dik vijf seconden verbeterd”, aldus Lenters na afloop. Door een sterk deelnemersveld kwam hij in de kwalificatie echter niet verder dan een zestiende plek.

Tijdens de wedstrijd op zondag bleef Lenters ook constant rond de zestiende positie rijden, met een vijftiende plek als resultaat. Door de deelname van zes sterke gastrijders die voor de coureur van het Serco Racingteam eindigden, mag de Lemelerveldse equipe toch zeven punten bijschrijven. Hierdoor stijgt de ploeg van een twaalfde naar tiende plek in het totaalklassement. De volgende en laatste race van dit seizoen is op 14 september op het circuit van Assen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.