lemelerveld zeker van dahliacorso in 2009

In tegenstelling tot enkele geruchten gaat het Dahliacorso in Lemelerveld ook in 2009 gewoon door. Er wordt gesuggereerd dat de organisatie van het corso – de Stichting Festiviteiten Lemelerveld – binnen enkele weken een besluit neemt over het voortbestaan van het corso. “Dit is niet juist”, zo heeft de stichting Salland Centraal desgevraagd laten weten. Wel is het zo dat het steeds lastiger is om het corso goed te organiseren.

“Het klopt dat het moeilijk is om vrijwilligers te houden en vinden die het hele jaar actief willen zijn met de organisatie van de bouw van een corsowagen”, aldus Marcel Reimink, voorzitter van de Stichting Festiviteiten Lemelerveld. “Ook is de animo van vrijwilligers voor het onderhoud en beheer van de dahliavelden dalende. Hierdoor zijn de afgelopen jaren enkele buurtverenigingen gestopt met het bouwen van een grote corsowagen.”

Het corso telde dit jaar acht grote wagens. In juni heeft één buurtvereniging echter al laten weten dat het de laatste keer zal zijn. “Vanzelfsprekend is toen met de wagenbouwers gesproken in hoeverre het mogelijk is om met zeven grote corsowagens verder te gaan”, aldus Reimink. “Ook is gediscussieerd of het corso van 2008 de laatste editie moet zijn. De intentie is nu uitgesproken om ook in 2009 een dahliacorso te houden.”

De Stichting Festiviteiten Lemelerveld zal voor het corso van 2009 initiatieven ondernemen om in ieder geval de deelname van met name de kleinere wagens te vergroten. “De visie is dat een optocht met zo’n zeven grote wagens, vijf kleine wagens en vijf jeugdgroepen toekomst heeft. Achter de schermen zijn daarvoor al de eerste contacten gelegd en hebben al mensen zich bereid verklaard in hun omgeving te vragen om met een kleine corsowagen deel te gaan nemen.”

Begin november moet duidelijk worden in hoeverre resultaat is gehaald met het werven van extra deelnemers. Als het lukt om nieuwe deelnemers te werven, dan kan ook na 2009 het Dahliacorso worden gehouden. Als voor 1 november geen nieuwe deelnemers met kleine wagens zijn gevonden, dan is het voortbestaan van het corso inderdaad onzeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.