la in heino meer bouwen voor jongeren

“We moeten in het centrum van Heino niet alleen voor ouderen bouwen, maar ook voor jongeren.” Egbert den Daas van Lokaal Alternatief brengt daarmee een nieuwe invalshoek in de discussie over hoogbouw in het centrum van Heino.

Den Daas: “Ik ben bezorgd over de hoeveelheid plannen voor appartementen in Heino. Wat mij zorgen baart is dat er praktisch alleen voor ouderen wordt gebouwd. Alleen in het plan van Ruud Meijer voor de Canadastraat is ruimte voor wat starters. Ik wil weten hoe de verhouding ligt tussen beide speerpunten: Ouderenwoningen en starterswoningen. Ik heb zomaar het idee dat het voor ontwikkelaars lucratiever is om te bouwen voor welgestelde ouderen dan voor jongeren. Dat baart me zorgen. En we hebben daar als gemeente nauwelijks of geen grip op.”

Den Daas zal dit standpunt zeker inbrengen als er raadsbreed gediscussieerd gaat worden over de bouwplannen aan de Dorpsstraat in Heino. Het is aan het college de van het bestemmingsplan afwijkende bouwplannen goed te keuren. Maar steeds meer raadsfracties vragen vooraf een raadsdiscussie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.