kinderolympiade de bembem band en joyce

Generaties zijn er al mee opgegroeid en ook tijdens de 57ste editie van Stöppelhaene wordt de traditie in ere gehouden; op vrijdagmiddag 29 augustus draait het om de jongste jeugd op het Stöppelveld (de Domineeskamp). Na de populaire Kinderolympiade in de Feestfabriek op ‘t Stöppelveld zorgt op het buitenpodium de Bembem Band met Pim Symoens en Sasha Rosen voor een spetterend optreden. Met als speciale gast Joyce van de tv-serie Het Huis Anubis.

De Kinderolympiade is al sinds 1979 een hoogtepunt voor de basisschooljeugd op de Boerendag, oftewel de Stöppelhaene-vrijdag. Een feestelijke spelletjesmiddag waarbij kinderen van 4 tot en met 12 jaar strijden om fraaie prijzen in, dit jaar extra toepasselijk, Olympische stijl. Met de hoogste eer voor de medaillewinnaar die in zijn of haar leeftijdscategorie de beste is in een bepaald spel. Er kan gekozen worden uit tientallen doe-spellen. Van koemelken, knuppelhangen, sjoelen, ring gooien en Kop van Jut tot kegelen, knikkeren en golfen. De drie leeftijdscategorieën zijn 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar.

Inschrijving kan vanaf één uur ’s middags in de Feestfabriek voor één euro per kind. Aan het eind van de middag is de prijsuitreiking. Per leeftijdscategorie wordt de beste van de hele middag een echte medaillewinnaar. Per leeftijdscategorie is er ook een bekerwinnaar. Een ballonnenwedstrijd en een gratis ijsje en drinken voor alle jonge deelnemers maken dit overdekte kinderfeest compleet.

Van de Feestfabriek naar het Buitenpodium is op het Stöppelveld maar een paar stapjes. Na optredens van de Topstars, Djumbo en Ch!pzz in de afgelopen jaren, staat nu rond vier uur weer een razend populaire band geprogrammeerd; de Vlaamse Bembem Band. De band is voortgekomen uit Radio Bembem, de kidsradio van Q-music en het Vlaamse Studio 100, bekend van onder meer K3, Gert & Samson en Kabouter Plop.

Als speciale muzikale gast is deze vrijdagmiddag niemand minder dan Joyce uit de razend populaire jeugdserie Het Huis Anubis van Nickelodeon aanwezig op het Buitenpodium. Natuurlijk is dit optreden helemaal gratis voor jong en oud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.