kanalies winnen corso met vreemde vogels

De Kanalies uit Raalte hebben met 56 vreemde vogels de Stöppelhaene-optocht gewonnen. Ze hebben daarmee de jarenlange hegemonie van de Raalter Scouting doorbroken. Jury en publiek waren het roerend met elkaar eens: De lange reeks vreemde vogels in ganzenpas achter elkaar aan was dit jaar de mooiste wagen. De Scouting werd tweede, de Boerschop uit Luttenberg derde. In de B-categorie heeft Oons Z11 gewonnen. LPG werd tweede. En Boelsjit (Nijkerk) werd derde.

Alle wagens zijn nog het hele weekend in de gratis toegankelijke Stöppelhaenetent op de Domineeskamp te zien. Je kunt dan nog eens kijken hoe slim de Kanalies hun lange wagen gebouwd hadden. Drie of vier onderstellen van wagens werden aan elkaar gekoppeld. Het gevaarte leek als voertuig op voorhand kansloos, vooral op de scherpe bochten op de Domineeskamp. Maar het liep perfect.

De as van iedere wagen zat in het midden, de achterkant zwenkte in een bocht daarom helemaal naar buiten, de wagen achter met zich meenemend. Prachtig bedacht, vooral omdat óp die wagenonderstellen 56 ‘vreemde vogels’ waren neergezet, die aldus in ganzenpas de optocht doorgingen. De vogels – heel mooi gemaakt – symboliseerden trouwens de jaren dat Stöppelhaene bestaat. Vogeltje 57 kwam al een beetje uit zijn ei gekropen.

De vreemde vogels van de Kanalies kunnen trouwens ook zwemmen. Op 7 september liggen ze ter hoogte van de Hagweg (eerste brug na Raalte Noord richting Lemelerveld) in het kanaalwater. Op die verjaardag van het Overijssels Kanaal staat daar de koffie klaar. Want de Kanalies maken er die dag wéér een groot feest van.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.