kanaal expositie in mok werfjes geopend

Wellicht was het woensdag wel de eerste Stöppelhaene-activiteit, de opening van de expositie van Sybilla Tonissen en Jos van Westing in de MOK-werfjes aan het Overijssels Kanaal. Tonissen toont in één van de werfjes doeken waarin ze haar kinderleven verbeeldt als dochter van een binnenschipper. Van Westing neemt de andere werf voor zijn rekening met kunst van metaal.

Sallandus, de stichting die het jubileumjaar van het Overijssels Kanaal organiseert, was gevraagd de opening te doen. Harrie Kiekebosch stipte namens Sallandus de discussie aan die er over de kunstwerken in het kanaal van Cult 2008 is te horen. “De meningen daarover zijn niet onverdeeld lovend,” constateerde hij, “maar er wordt wel over gepraat. Kunst kan de tongen los maken.” Daar legde hij de relatie met Sallandus. Zij wil dat ideeën van de Sallandse keukentafel in de praktijk worden uitgevoerd en wil daarin zelf ondersteunen.

Met de festiviteiten rond het kanaal bewijst Sallandus wat er allemaal mogelijk is. Wel was er nog een kritische kanttekening naar de politiek: “Ons is subsidie beloofd voor de kanaalactiviteiten”, vertelde Kiekebosch. “Tot op heden hebben we echter alles nog uit eigen zak betaald, omdat de ambtelijke molens het niet voor elkaar krijgen om toegezegd geld binnen een half jaar uit te keren. Als dat de gebruikelijke werkwijze blijft, zul je Sallanders nooit en te nimmer actief krijgen.”

Een verrassend onderdeel van de expositie is een soort van vlaggetjesboom tussen de twee MOK-werfjes. Bezoekers kunnen daar een groet of een wens voor het kanaal opzetten. De mooiste groet wordt beloond met een schilderij uit de expositie. Van donderdag 28 tot en met zondag 31 augustus van 10.00 tot 21.00 uur kun je een kijkje nemen in de MOK-werfjes aan het kanaal in Raalte. Zondag sluit de expositie om 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.