Home / archiefcentraal / jeugd leeft zich uit op ge nijboertoernooi

jeugd leeft zich uit op ge nijboertoernooi

De honderden voetballertjes, die afgelopen weekend op de velden van Rohda Raalte te bezichtigen waren tijdens het 29ste Gé Nijboertoernooi, hebben allemaal een prachtige seizoensstart beleefd. Dankzij de gunstige weersomstandigheden en een strakke organisatie ontbrak het de voetballertjes bij Rohda aan niets. Ruim 1.500 voetballers, verdeeld over liefst 152 teams, hadden volop spelplezier. Met blije gezichten langs de lijn.

Spelers, ouders, begeleiders en vrijwilligers… Allemaal waren ze zowel zaterdag als zondag in groten getale aanwezig om ook deze editie van het Gé Nijboertoernooi weer tot een succes te maken. Onder hen bevonden zich vele vrijwillige scheidsrechters, die door Intersport Schutte in een nieuw tenue waren gestoken. Ook een eervolle vermelding is er voor Miny Nijboer en Geertje Jansen, die zich als vanouds ontfermden over de gevonden voorwerpen.

De dames van de gevonden voorwerpen hadden zondagmiddag, tijdens de pauze van het door Rabobank gesponsorde toernooi, nog een andere leuke klus. Omdat zij het afgelopen seizoen met de verkoop van gevonden kleding veel geld voor Rohda’s eigen pannakooi hadden opgehaald, was het aan Miny en Geertje de taak om die kooi te openen. De sleuteloverhandiging aan Rohda-bestuurslid Roel Kamping gebeurde onder grote publieke belangstelling.

En dan was er natuurlijk nog het sportieve aspect, want tijdens het toernooi werd er natuurlijk ook gevoetbald. Hieronder hebben we alle uitslagen en standen, met dank aan de toernooicommissie van Rohda Raalte, gepubliceerd. In totaal is er maar liefst 1.328 keer gescoord, verdeeld over 240 wedstrijden. Een gemiddelde van 5,33 doelpunten per wedstrijd. Prima cijfers voor een toernooi aan het begin van het nieuwe seizoen. De spelers zijn dus al helemaal klaar om aan de nieuwe competities te beginnen.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.