ipc wil alles van michel tielbeke weten

De Olympische Spelen in Beijing zijn begonnen. Met veel sporters uit Nederland, maar helaas zonder sporter uit Salland. Of toch wel? Jazeker: Zwemmer Michel Tielbeke uit Raalte is van de partij in China. Hij doet van 6 tot en met 17 september namelijk mee aan de Paralympische Spelen 2008. Speciaal voor Salland Centraal houdt hij een dagboek bij. Vandaag dag 3 en 4.

Dag 3, woensdag 30 juli

Hetzelfde verhaal als op dag twee: Half zeven eruit, ontbijten en met Mike naar het zwembad. Tijdens de ochtendtraining maken we dit keer een video-opname onder water. Een prima middel om je eigen techniek onder de loep te nemen. Aan de hand van de beelden vertelt bondscoach Hans Salemink wat ik nog aan mijn techniek moet verbeteren. Om half twaalf heb ik met de groep een bespreking (alleen voor zwemmers). De groepsbespreking gaat over de ‘noodzakelijke’ dingen die we mee moeten nemen naar Beijing. Want we mogen immers maar 27 kilo in de koffer hebben naar Zuid Korea en Beijing.

De rest van de middag krijgen we vrij. Dus slaap ik even een uurtje en zit wat achter mijn laptop. Na het diner vul ik mijn ‘whereabout’ in. De whereabout heeft mijn teammanager Chris Hassall nodig voor het IPC (International Paralympic Comite). Zij willen weten waar ik van woensdag 6 tot met donderdag 14 augustus ben, zoals thuis of trainen in het zwembad. Tot slot vul ik ook nog snel even een biografie in voor Chris.

Dag 4, donderdag 31 juli

Vandaag zijn er testwedstrijden, dat betekent dat ik ‘s morgens een serie zwem en ‘s avonds een finale, net als in Beijing. Mijn belangrijkste onderdeel in Beijing is de 200 meter wisselslag. Dus ik moet tijdens de testwedstrijden zowel in de serie als in de finale de 200 meter wisselslag zwemmen. Gelukkig zwem ik sneller dan tijdens de vorige testwedstrijden. ’s Avonds behandelt fysio Jasper mijn iet wat zere liezen.

Morgen weer een deel van het dagboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.