ineke korenromp is de oogstkoningin 2008

Ineke Korenromp-Verbruggen (52) uit Luttenberg mag zich de Oogstkoningin van de 57ste editie van Stöppelhaene noemen. Zij werd woensdagavond tijdens de Sallandse Cabaretavond samen met haar twee Hofdames Kyra Hageman en Willemijn Osendarp aan het publiek gepresenteerd.

Ineke is op 26 maart 1956 geboren op een boerderij in Amsterdam, maar nadat haar moeder (geboren in Raalte) en haar vader terug verhuizen naar Raalte, volgt ook Ineke. Ze ontmoet de Luttenberger Herman Korenromp, waarmee ze trouwt en drie zonen krijgt: Gerrald, Willem en Thomas. Ineke is een fanatiekeling. Ze geeft danslessen in Luttenberg en twee keer in de week loopt ze hard. Ook werkt ze bij de Zwolse Poort. Stöppelhaene heeft bij Ineke een speciaal plekje in haar hart. Van jongs af aan kon ze al genieten van dit feest. Ze is dan ook zeer vereerd met de titel Oogstkoningin.

De twee Hofdames zijn Kyra Hageman en Willemijn Osendarp, beiden 20 jaar. Kyra is geboren en getogen in Raalte, waar ze samen met haar ouders en broertje woont. Nadat ze haar diploma aan het Carmel College Salland had behaald, is ze gestart met de opleiding voor administratief juridisch medewerkster. Begin volgend jaar hoopt ze haar diploma te behalen. Kyra was jarenlang Dansmarieke en later actief bij de Fire-Cats. Samen met de andere Hofdame, Willemijn, geeft ze nu de leiding aan de Dansmariekes. Voor de Stöppelkaters doet ze veel vrijwilligerswerk, zoals munten verkopen tijdens Ribs&Blues.

Willemijn is net als Kyra gek op dansen. Als klein meisje danste ze al klassiek en jazz-dance bij balletschool Inez van den Berg en later bij dansschool Ria van Diffelen in Zwolle. Ook was ze actief als Dansmarieke, maar daar is ze mee gestopt toen ze naar het voortgezet onderwijs ging. Enkele jaren geleden is ze gevraagd om training te geven aan de Dansmariekes. Dit doet ze nu samen met Kyra. Haar studie volgt ze aan de Katholieke Pabo in Zwolle, om haar droom waar te kunnen maken; juffrouw worden. Ook Willemijn doet veel vrijwilligerswerk namens de Stöppelkaters, waaronder ook muntverkoop tijdens Ribs&Blues. Willemijn heeft er veel zin in, om er een mooi feest van te maken samen met Kyra en Ineke.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.