inbraak zo gepiept geef dieven geen kans

De gemeente Olst-Wijhe is de afgelopen periode opgeschrikt door een groot aantal inbraken. Omdat de gemeente zich verantwoordelijk voelt voor de veiligheid in haar omgeving, wil zij haar inwoners graag nog wat tips meegeven om inbrekers geen kans te geven. Bijvoorbeeld een tip om altijd aangifte te doen van woninginbraak, ook als het alleen gaat om een poging tot inbraak. Verder natuurlijk een groot aantal tips om risico’s te verkleinen.

“Bekijk altijd je woning kritisch en stel jezelf de vraag ‘Hoe ga ik naar binnen als ik geen sleutels heb?’”, zo stelt de gemeente Olst-Wijhe. “Zo kijkt een inbreker ook naar je huis. Zo kom je er ook achter dat het verstandig is om opklimmogelijkheden zoals een ladder te verwijderen. Twijfel je over de kwaliteit van je sloten op deuren en ramen? Vraag dan gerust eens vrijblijvend advies bij de vakhandel.”

Verder schrijft de gemeente op haar website dat het altijd handig is om de indruk te geven dat het huis bewoond is. Dat kan door bijvoorbeeld altijd een lamp te laten branden, eventueel via een tijdschakelaar. Overweeg ook een buitenlamp boven je voor- en achterdeur op te hangen. Of nog beter is een lamp die aangaat via een bewegingssensor. Zorg verder dat waardevolle spullen niet in het zicht liggen en maak van je huis geen etalage.

Naast alle tips en adviezen tegen inbraak is het natuurlijk belangrijk om je woning goed te beveiligen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan je hierbij helpen. Dit keurmerk stelt eisen aan het beveiligen van een woning, waardoor er negentig procent minder kans is op een inbraak. De meeste verzekeraars geven met dit keurmerk korting op de premie van je inboedelverzekering en je voelt je veilig in huis. Voor meer informatie kun je terecht bij de publieksbalies in Olst en Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.