huiswerkhulp voor basisschoolleerlingen

Remedial Teaching-praktijk Obalo biedt kinderen hulp bij het maken van hun huiswerk. Het schooljaar is net twee weken oud en het eerste huiswerk is al meegegeven. Kinderen vanaf groep 5 moeten topografie leren, een spreekbeurt of boekbespreking voorbereiden of een werkstuk maken. Veel kinderen hebben moeite zich te concentreren of stellen het huiswerk uit. Dat leidt thuis tot spanningen tussen kinderen en ouders.

Om kinderen te ondersteunen bij dit huiswerk heeft Obalo met ingang van 4 september een huiswerkpunt opgezet. Hier kunnen kinderen terecht om tips te krijgen over hoe je het beste kunt leren, maar ook voor inhoudelijke uitleg kunnen ze daar terecht. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook op weg geholpen worden met een spreekbeurt, werkstuk of boekbespreking zonder afgeleid te worden door alle leuke dingen van thuis.

Het huiswerkpunt wordt geleid door Herma Korenromp, die naast basisschoolleerkracht ook orthopedagoog is. Deze combinatie vindt Obalo erg belangrijk bij de begeleiding rond het huiswerk. Herma weet precies hoe het er op school aan toe gaat en wat de eisen zijn aan het huiswerk. Maar ook weet ze veel van problemen op het gebied van motivatie, concentratie, de werking van het geheugen en de noodzaak van zelfredzaamheid, planning en structuur.

Er is voorlopig slechts plek voor maximaal acht kinderen tegelijk. Kinderen mogen wekelijks op donderdag tussen 15.00 en 15.30 uur binnenlopen aan de Schapenstraat 22. Dat kan voor één keer zijn, maar iedere week is ook mogelijk. De sessies duren ongeveer anderhalf uur.

Voor meer informatie kun je na de Stöppelhaene-optocht op donderdag 28 augustus terecht aan de Schapenstraat. Herma staat van 14.00 tot 16.00 klaar met een prachtige ijskar. Terwijl de kinderen smikkelen, kunnen de ouders informatie krijgen over het huiswerkpunt en ontvangen ze een interessante aanbieding. Ook kun je voor vragen terecht bij herma@obalo.nl of op Obalo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.