huisartsenpost verhuist naar nieuwbouw

De Deventer Huisartsenpost is vanaf donderdag 28 augustus 17.00 uur gevestigd in de Spoedpost Deventer in het nieuwe Deventer Ziekenhuis aan de Nico Bolkesteinlaan 75.

In deze Spoedpost gaat de Huisartsenpost samenwerken met de Spoedeisende Hulp van het Deventer Ziekenhuis. Hiermee is de Centrale Huisartsenpost Salland één van de eerste huisartsenposten die nadrukkelijk de samenwerking aangaat met een spoedeisende hulp. Voordeel voor de patiënt is dat deze buiten kantooruren niet meer hoeft te kiezen: Ga ik naar de eerste hulp van het ziekenhuis of naar de huisartsenpost?

In beide gevallen komen de patiënten op de Spoedpost Deventer. Patiënten die doorgestuurd worden door de huisarts van de huisartsenpost naar het ziekenhuis zijn ook direct op de juiste plaats. Overleg over een patiënt tussen huisarts en specialist kan ook eenvoudiger plaatsvinden omdat men allemaal in hetzelfde gebouw werkt.

Zoals de naam ‘Spoedpost’ al suggereert, is deze alleen bedoeld voor spoedeisende medische vragen die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de eigen huisarts. Patiënten met niet-spoedeisende vragen worden verwezen naar het spreekuur van hun eigen huisarts. Bij de eigen huisarts kunnen patiënten ook terecht wanneer ze overdag een spoedeisende vraag hebben. De huisartsenpost is namelijk alleen geopend buiten kantooruren van 17.00 uur ’s middags tot 8.00 uur ’s ochtends en verder in het weekend en op feestdagen (24 uur).

De werkwijze van de huisartsenpost verandert niet in de nieuwe Spoedpost: Altijd eerst bellen, niet zonder afspraak naar de Spoedpost komen. Zo worden lange wachttijden voorkomen. Patiënten die dus ’s avonds, ’s nachts of in het weekend dringend hulp nodig hebben van een huisarts, kunnen bellen met het vertrouwde nummer van de huisartsenpost: 0570-501777.

Afhankelijk van de ernst van het probleem krijgt de patiënt telefonisch een advies, wordt er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de huisartsenpost danwel de SEH of komt de huisarts bij de patiënt. Patiënten die een afspraak hebben op de Huisartsenpost kunnen zich melden bij de balie van de Spoedpost. De Spoedpost wordt met borden aangegeven op het ziekenhuisterrein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.