handgemaakte tassen bij wereldwinkel

In de Wereldwinkel Raalte zijn tijdens de Stöppelhaene handgemaakte stoffen producten te koop, gemaakt door vrouwen uit India. Deze vrouwen worden gesteund en begeleid door de stichting SCF India.

Claudia Vijge startte dit project vier jaar geleden. De stichting heeft als doel het beschermen van de tijger in een nationaal park in centraal India, zonder nadelige gevolgen voor de bevolking. De jungle is in gevaar door het kappen van hout, bestemd voor het maken van bamboemanden. De stichting zorgt voor alternatieve inkomsten door de vrouwen een cursus naaien aan te bieden en te zorgen voor naaimachines, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van de jungle. Tevens zijn er educatieve programma’s om de bevolking bewust te maken van het belang van de natuur.

Bij de Wereldwinkel zijn tassen in alle soorten en maten, riemen, kussenovertrekken, kleedjes, kledingstukken en meer te koop. Vooral de tassen hebben unieke motieven, die door de vrouwen zelf ontworpen worden. Ook bestaat vrijdag de mogelijkheid een kleine workshop bij te wonen. Bezoekers kunnen dan een bloemetje maken op een kledingstuk of tas. Ook kan men zich inschrijven voor een workshop ‘Onwerp je eigen tas’.

Claudia Vijge van de stichting is vrijdag aanwezig om voorlichting te geven. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan de Indiase vrouwen. Wanneer blijkt dat er belangstelling is voor dit product, dan gaat de Wereldwinkel deze artikelen in de toekomst ook opnemen in het assortiment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.