groot tekort aan scheidsrechters in salland

Voetbalverenigingen in de gemeente Raalte hebben de handen ineen geslagen om wat te doen aan het scheidsrechterstekort. Dat tekort is met name bij de senioren een groot probleem. Het blijkt steeds lastiger om de huidige vrijwillige scheidsrechters te behouden, maar nog problematischer is het werven van nieuwe leidsmannen. De clubs in Raalte brainstormen nu over een gezamenlijke oplossing voor de toekomst.

Als oplossing voor het scheidsrechterstekort willen de clubs vooral de jeugd al vroeg kennis laten maken met het arbitreren van wedstrijden. Zo moeten oudere jeugdleden eerder worden gestimuleerd om bijvoorbeeld wedstrijden van de E- en F-teams te fluiten. Voor de A- en B-jeugd moeten er meer cursussen worden georganiseerd, en zij moeten actiever worden begeleid. Zo kunnen zij ook eerder doorstromen naar de senioren.

Vooralsnog hebben de afzonderlijke clubs aangegeven nog geen behoefte te hebben aan een gezamenlijke scheidsrechterspool. Eerst dienen de verenigingen hun korps zelf op peil te brengen, waarna er kan worden gekeken naar een actieve samenwerking tussen de verschillende voetbalverenigingen in de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.