Home / archiefcentraal / groeten vanaf camping de krieghuusbelten

groeten vanaf camping de krieghuusbelten

Met ‘Halloaaa vakantiegangers en Salland Centraal-lezers’ doet het Njoy-recreatieteam voor de laatste keer deze zomer de groeten vanaf Camping Krieghuusbelten. Het was aftellen geblazen deze week. De zomervakantie komt tot zijn eind en afgelopen weekend stroomde de camping massaal leeg.

“Bij de activiteiten was dat dan ook goed te merken”, merkte Jeroen van Njoy. “We knutselen met zo’n twintig kinderen waar het in de topweken toch zo’n honderd meer waren. Maar goed, hadden we eindelijk een goed pedagogisch klimaat.”

“De afgelopen week was het dus de week van de kleinere activiteiten. Spelen zoals flessenvoetbal, blind volleybal en spelenkermissen namen de overhand. Maar toch hebben we het lef nog genomen om toch een show op te zetten in deze rustige week. Ondanks de minimale bezetting op het park wist het recreatieteam met veel promotie over de camping een ware gezellige en sfeervolle weddendat-show neer te zetten. Campinggasten konden een prestatie neerzetten door bijvoorbeeld iemand uit te dagen, of een talent te laten zien.”

“Wanneer de prestatie niet behaald werd, zoals van te voren afgesproken, moest er een tegenprestatie bedacht worden. Campinggasten belandden als tegenprestatie in het zwembad en ook de presentator ging de mist in en haalde in het zwembad een nat pak. De avond ging voorbij en de volgende dag was het de laatste recreatiedag.”

“De laatste dag was vooral de vraag ‘wat ga jij nu eigenlijk doen?’ erg populair. Want ja, wat doet een recreatiewerker nou als er geen recreatieprogramma meer is. De stagiaires waren al wat eerder vertrokken voor vakantie, voor ze weer naar school moeten. Anne is alweer druk met het organiseren van de introductie voor de eerstejaars studenten van haar opleiding, Rick is op zoek naar een vaste baan in ‘het outdoor recreatiegebeuren’ en Jeroen heeft zijn eerste vergadering alweer achter de rug en staat vanaf maandag weer voor de klas.”

“Dit was het dan, een zomer vol leuke momenten, zware momenten, huilende kindermomenten, vooral ook lachende kindermomenten, gestreste ondernemermomenten, uit eten momenten, enthousiaste campinggasten momenten en tja…nog veel meer. Nu is het echt over en lekker naar huis toe gaan. Ook wel weer lekker, hoor ik hier van de meesten. En als ze dan vragen hoe het was, verwijs ik ze wel naar Salland Centraal.”

Was getekend, Jeroen Bonhof namens Njoy.

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Home / archiefcentraal / groeten vanaf camping de krieghuusbelten

groeten vanaf camping de krieghuusbelten

Groeten vanaf de Krieghuusbelten. Deze vakantie doen we met enige regelmaat de groeten vanaf de Krieghuusbelten, camping op de grens van Heino, Raalte en Lemelerveld. Wie iedere keer de groeten doet? Ze mogen het op de camping bedenken. Dit keer is het weer de beurt aan recreatieteam Njoy.

“Het is even geleden, maar hier dan toch weer het Njoy-recreatieteam van Camping Krieghuusbelten. We hebben twee topweken achter de rug. De spokentocht (de familie Van der Wal schreef er al over) was een knaller. En dat geldt ook voor de musical ‘Lion King’. Uiteindelijk deed de hele camping mee aan het bouwen van het decor voor de musical.”

“Hoe meer er geklust werd, hoe gekker het werd. We begonnen met het idee om de koningsrots alleen maar op een doek te schilderen. Drie dagen later hadden we een rots waar de leeuwen echt in konden zitten en een rots waar ze overheen konden lopen. Maar dat was niet het enige. Bomen, olifantenschedels compleet voorzien van slagtanden, en prachtige schilderingen werden er door onze coole vrijwilligers allemaal gemaakt.”

“Eind van de week was het zo ver. De kinderen werden geschminkt en aangekleed in de leeuwenpakken, Timon en Pumbaa renden al door de zaal, Zazu vloog van hot naar her en zelfs koning Mufasa kon de rust niet bewaren. Om kwart voor acht werd de wagen gestart en stonden we op de aanhanger met alle dieren uit Afrika. De promotietour was voor de kinderen en de campinggasten een leuk gezicht.”

“De Afrikaanse sfeer kwam tot leven en in de zaal werd de vochtige en broeierige junglesfeer geproefd door de oplopende warmte die van de grote hoeveelheid mensen afkwam. Het was druk en de opkomst was super. De kinderen deden hun best en straalden van geluk op het podium. Opa’s en oma’s, papa’s en mama’s, broertjes en zusjes kwamen allemaal kijken. Het was een spektakel en de mensen applaudisseerden alsof het een musical was, die gespeeld werd in een echte schouwburg.”

“De druk is nu van de ketel. De meeste kinderen zijn weer naar school. Wat rest is een rustige week. De laatste lootjes. Waarin we in elk geval terug kunnen kijken op een topzomer.”

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.