gele badeenden racen door het kanaal

Ieder dorpsfeest heeft wel een activiteit waarvan je als buitenstaander denkt: ‘Waar gaat dit over?’ Zo is er jaarlijks in Lemelerveld ook de badeendenrace.

De jongste schoolgaande kinderen krijgen een badeend en zetten daar hun naam op. De eenden worden tegelijk in het kanaal gegooid en de plaatselijke vrijwillige brandweervrouw en -mannen spuiten de eenden zo’n 150 meter voort naar de finish. Langs het kanaal staan daar dan honderden mensen naar te kijken. Ook vrijdagavond was dat weer het geval.

Buitenstaanders kunnen het zich niet voorstellen, maar deze activiteit is een prachtige traditie in het Sukerbietendorp. Werkelijk iedereen is erbij aanwezig, ondanks de ook inmiddels traditionele regenbui. Het entertainment wordt mede vorm gegeven door speaker Bas Koerhuis. Hij weet van de wedstrijd een verslag te maken, waarbij je het gevoel hebt naar de meest spannende en spectaculaire Formule 1-racewagens te kijken. Daarom staat nu al vast dat er ook volgend jaar een badeendenrace is.

Het einde van de Feestweek Lemelerveld nadert met rasse schreden. Alleen vandaag (zaterdag) staan er nog vele activiteiten op het programma. Op het evenemententerrein en in het centrum zijn er allerhande sportieve wedstrijden. Als afsluiting is er een optreden van Melrose met vuurwerk na.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.