gb permanent in vakantiehuis goed vinden

Als je in de gemeente Raalte permanent in een vakantiehuisje woont, dan is de kans groot dat de rechter dat helemaal niet illegaal vindt. Dat veronderstelt Gemeentebelangen.

Den Haag wil een generaal pardon voor mensen die illegaal permanent in een recreatiewoning wonen. De Raalter burgemeester Zoon vindt dat een gemeentelijke kwestie en dat Den Haag zich daar niet mee moet bemoeien. De SP vindt op haar beurt dat Zoon niet op de stoel van Den Haag moet gaan zitten. Het lijkt dat Gemeentebelangen de discussie al weer naar een eind brengt: Raalte verliest de rechtzaken toch, dus je kunt maar beter eieren voor je geld kiezen.

GB is dus voor het generaal pardon en vindt dat Zoon de geboden kans van Den Haag met beide handen aan moet grijpen. Dan ben je in één keer van al die lastige procedures af. Argumenten? Ten eerste vanwege de rust voor de bewoners, ten tweede vanwege de kosten van procedures, ten derde vanwege de risico’s van imagoschade en ten vierde omdat de kans groot is dat de bestemmingsplannen binnenkort wijzigen en dat permanent wonen tóch nog mogelijk wordt.

Op dit moment lopen juridische procedures tussen een aantal inwoners en de gemeente Raalte. De vraag die daarbij door de rechter moet worden beantwoord is of de gemeente Raalte kan aantonen dat zij op 31 oktober 2003 handhaafbeleid had geformuleerd en dat daadwerkelijk sprake is van handhaving. Volgens Gemeentebelangen kan Raalte dat niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.