Home / archiefcentraal / gb bouwplan heino is dorpsvernieling

gb bouwplan heino is dorpsvernieling

Inwoners van Heino die tegen de bouwplannen in het centrum zijn, krijgen steun van Gemeentebelangen. Met name het geplande appartementencomplex op de locatie bij Van Dijk/oude brandweerkazerne wekt bij deze fractie weerstand op. “De samenhang met de omgeving en andere bouwplannen in het centrum is zoek.”

Buurtbewoners hadden via Salland Centraal al aangegeven bezwaar tegen de plannen aan te tekenen. GB doet dat feitelijk ook. Ze vraagt in een brief aan het college van B&W om een beeldkwaliteitsplan voor het centrum van Heino. Dat heeft politiek natuurlijk tot gevolg dat de bouwplannen tot die tijd niet door gaan (als de andere partijen het verzoek tenminste ondersteunen). Maar dat heeft politiek ook tot gevolg dat GB bij de totstandkoming van dat plan haar standpunt kan inbrengen over de hoogbouw bij Van Dijk. Ook de andere politieke partijen moeten dan met de billen bloot. Inwoners van Heino kunnen daar dan mooi rekening mee houden bij de volgende verkiezingen.

Gemeentebelangen noemt de plannen “eerder dorpsvernieling dan dorpsvernieuwing. Veel te massaal, te hoog en te modern. Dit complex past niet in de omgeving en spoort niet met het dorpse karakter. Een dergelijk bouwwerk plaats je nog niet in een centrum van een stad, laat staan in een dorp met 5.000 inwoners. Vandaar dat de fractie heeft gevraagd om aanpassing van dit plan en om een visie op de beeldkwaliteit van woningbouw in het centrum van Heino. Met een dergelijke visie ontstaat eveneens samenhang in de ontwikkelingen en kan het dorpse karakter juist worden versterkt met passende nieuwbouw.”

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.