feestje bouwen tijdens sallandse vierdaagse

Want het is heus niet verboden om de wandelaars van de 20 en 40 kilometer-vierdaagse aan te moedigen. De organisatie heeft het zelfs over ‘een feestelijke doorkomst op alle doorkomplaatsen, verzorgd door de bevolking’.

De Sallandse Wandelvierdaagse is op 21, 22, 23 en 24 oktober. Start- en finishplaats is de Domineeskamp in Raalte. Dinsdag 21 oktober is de dag van Wijhe/Broekland. Vanaf 06.30 uur starten de 40-kilometerlopers, om 9.00 uur gevolgd door degenen die 20 kilometer afleggen. De eerste kilometers gaan gelijk op, maar op zeker moment gaat de 40 kilometer door om later op de 20-kilometer- route terug te komen. Waardoor de wandelaars weer gezamenlijk in Raalte aankomen.

De tweede dag gaat richting Dalfsen/Heino. Dalfsen wordt aan de zijkant gepasseerd, maar in Heino voert de route door het centrum. De derde dag gaat richting Helledoorn en daarbij worden Luttenberg en Mariënheem aangedaan. De vierde dag is de dag van Heeten. De doorkomst in Heeten wordt zodanig gepland, dat de 20- en 40-kilometerlopers gelijktijdig door Heeten komen en vandaar gezamenlijk optrekken voor een feestelijke aankomst in Raalte op de Domineeskamp, waar de burgemeester de wandelaars welkom zal heten.

Sinds 15 mei staat de inschrijving open via de website staging2.sallandsewandelvierdaagse.nl en de aanmeldingen komen vanuit het hele land. De wandelkalender van de twee nationale wandelbonden vermeldt na oktober geen vierdaagse meer. De Sallandse, die plaatsvindt onder auspiciën van de KNBLO, is dus de laatste gelegenheid van het seizoen om een dergelijke prestatietocht te volbrengen. Voeg daarbij het prachtige landschap en alle kans op redelijk weer in een mooi jaargetijde, dan is dat een uitgelezen mogelijkheid voor een unieke herfstvakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.