feestelijke opening maria tentoonstelling

Onder grote belangstelling is vrijdag tijdens de eucharistieviering ten gunste van de Maria ten Hemelopneming in Heino het nieuwe Lourdes-vaandel gezegend. Dit vaandel is door de parochianen gemaakt in het kader van het 150-jarig bestaan van de parochie, maar tevens is het 150 jaar geleden dat in Lourdes Maria aan Bernadette verscheen.

Het nieuwe vaandel zal de komende Lourdesbedevaart, waarvan het vertrek op 29 augustus is, gedragen worden in de processie daar. Na afloop van de viering, waaraan verschillende koren hun medewerking hebben verleend, is de Maria-tentoonstelling geopend. Deze is tijdens de Pompdagen op donderdag en zaterdag nog te bezichtigen.

Aansluitend aan de zegening van het vaandel was er vrijdagavond op het kerkplein een wijnproeverij. Onder het genot van een glaasje wijn, een klein hapje en een stralende hemel werd nog even nagepraat over de viering en de mooie tentoonstelling. Deze kan toegevoegd worden aan de reeks van mooie activiteiten die in het kader van het jubileumjaar zijn georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.