expositie van riky siemers in tijenraan

Riky Siemers, lid van de Heinose vrije schildersgroep ‘Schildervrij’, exposeert tot en met 22 september in zwembad Tijenraan, aan de Zwolsestraat in Raalte.

Riky is een autodidact, die gelijkertijd wel diverse cursussen volgde in sociaal cultureel centrum De Haere in Heino, de plek waar ook Schildervrij iedere maandagmiddag schildert. Later heeft Riky zich meer verdiept in de schilderkunst door met heel veel plezier wekelijks een algemene voorbereidende cursus te volgen aan de Kunstacademie in Kampen. Daar maakte zij ook kennis met allerlei vormen van kunst.

Naast schilderen kreeg Riky steeds meer idee om driedimensionaal te gaan werken. Daarvoor heeft zij twee jaar beeldhouwlessen gevolgd aan de Vrije Kunstacademie in Nunspeet. Om zich verder te ontwikkelen gaat zij al een aantal jaren jaarlijks naar de Wackers Academie in Amsterdam voor korte cursussen schilderen naar model en portretschilderen.

Riky begon met aquarelleren en schilderde aanvankelijk vooral bloemen. Nu schildert zij liever mensen en dieren. In het voormalige gemeentehuis in Heino heeft Riky voor het eerst alleen geëxposeerd. Verder exposeerde zij diverse keren met de groep ‘Schildervrij’, waaronder vorig seizoen in Tijenraan, maar eerder ook in de Hoven in Raalte en het bezoekerscentrum in Heino .

Op dit moment hangt er van Riky Siemers een groot schilderij: ‘De Nachtwacht’ in het Parochiehuis van Heino en nu kun je dus werk van Riky zien in zwembad Tijneraan. Toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.