expositie in mok werfjes met stoppelhaene

Sybilla Tonissen en Jos van Westing exposeren tijdens Stöppelhaene, van donderdag 28 tot en met zondag 31 augustus, in de MOK-werfjes in Raalte. Tonissen heeft als dochter van een binnenschipper haar schilderijen afgestemd op het thema scheepvaart. De voor haar bekende beelden zijn sterk uitvergroot. Elke compositie is een eenheid van kleur, licht, vorm en ruimtelijkheid. Door nadruk op de compositie ontstijgen haar schilderijen aan het figuratieve.

Jos van Westing heeft, zoekend naar nieuwe vormen van kunst, gekozen voor het werken met metaal. Metalen platen worden geschuurd, ingekrast of opgehoogd met gesoldeerde stukjes metaal. Deze laat hij vervolgens buiten gewoon roesten. Elementen als water, lucht en vuur (zon) geven zijn werken uiteindelijk het gewenste beeld. De exposities in de MOK-werfjes aan het kanaal zijn van 10.00 tot 21.00 uur te bezoeken. Zondag sluit de expositie om 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.