dwangsom kun je niet afkopen met opdracht

Lourenssen stelde die vraag omdat de gemeente Raalte die truc toegepast lijkt te hebben met loonbedrijf Jansen.

‘Lijkt toegepast te hebben’, want voor zover nu helder is, hebben burgemeester en wethouders inderdaad op die manier gehandeld. Jansen kreeg de boete omdat hij illegaal mestbassins had neergezet en die niet op tijd weghaalde. Raalte inde de boete niet, maar gunde Jansen de afvalverwerking van gemeentelijk groenafval voor precies het bedrag van de boete. Het was Egbert den Daas van Lokaal Alternatief die deze vreemde werkwijze zo’n half jaar terug aan de kaak stelde. Het college heeft dat nooit ontkend. De raadsgriffie (een soort van secretariaat voor raadsleden) weigerde de kwestie nader te onderzoeken.

Lourenssen zal het college volgende week de vraag stellen nu eindelijk eens te vertellen hoe het echt zit. “En als het is zoals we met z’n allen denken, dan zitten ze dus fout.” Nog wel een slagje om de arm: “Kijk, ik heb mijn vragen aan het VNG gesteld op basis van wat ik weet, op basis van wat ik kán weten. Als het college met een ander verhaal op de proppen komt, heb ik wellicht de verkeerde vragen gesteld.”

Maar of je van die laatste veronderstelling uit moet gaan, valt te betwijfelen. Als de deal niet is gesloten als naar buiten gebracht door LA, dan hadden burgemeester en wethouders wellicht het afgelopen half jaar de kans kunnen grijpen dat te weerleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.