dj bas ardesch stopt in 2009 met draaien

De 27-jarige Bas Ardesch stopt in 2009 met draaien. “Ik draai sinds mijn vijftiende praktisch ieder weekend. Vorig jaar had ik 166 boekingen en dit jaar zou ik minderen, maar er zijn zoveel leuke klussen dat ik heb besloten om volgend jaar helemaal te stoppen.”

Naast een succesvolle carrière als DJ is Bas tevens ondernemer. In 1997 startte hij zijn eerste onderneming: ShopRadio. Waarna hij WebBuro en Basmedia startte. Met het laatste is hij meer dan fulltime bezig. “Ik begon in mijn eentje en inmiddels zitten we met z’n vijven op kantoor. Ik heb altijd geroepen dat ik tot maximaal mijn dertigste wilde gaan draaien, alleen is dat door de drukte nu iets eerder geworden.”

Bas begon op zijn vijftiende als DJ in een café in Spanje, waarna snel een baan als DJ volgde in de discotheek Locomotion in Steenwijk. “Ik leerde nog in Zwolle, begon mijn eerste bedrijfje ShopRadio en draaien was een betaalde ontspanning. Ik kreeg betaald om mezelf en mensen te vermaken, idealer kon het niet. Het was een soort uitlaatklep voor mijn drukke bestaan.” Al snel werd Bas door diverse boekingskantoren en drive-in shows ontdekt en draaide hij door heel Nederland. In Salland kwam hij vooral vaak in De Leeren Lampe en Zaal Dijk.

“Ik heb bijna het hele land gezien en mocht zelfs een aantal keren in het buitenland draaien. Van feestjes voor vijf bezoekers, tot volle feesttenten. Ik heb heel veel mee mogen maken. Iets heel aparts was het draaien in Italië voor defensie, waar ik een aantal dagen in een eigen luxe bungalow vlak aan zee zat, om maar een paar uurtjes te hoeven draaien. Nee, het is mooi geweest en tijd om de nieuwe generatie al deze leuke dingen mee te laten maken.”

DJ Bas was vorige week nog actief in Luttenberg en Nieuw Heeten. Eind augustus is hij tijdens Stöppelhaene weer vier dagen van de partij. En ook tijdens de Ponyweek Heeten staat hij nog een keer achter de knopjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.