districtskampioenschap bij de luttenberg

Op het terrein rondom paardenmanege De Luttenberg aan de Looweg 6 in Luttenberg wordt zaterdag 16 augustus het districtskampioenschap dressuur en vaardigheid verreden. Deze wedstrijd geldt als kwalificatiewedstrijd voor de afvaardiging naar de Hippiade, die 20 september wordt verreden op het KNHS-centrum in Ermelo. De kampioenen en reserves worden per klasse afgevaardigd naar dit jaarlijkse evenement.

Elke aanspanning rijdt twee onderdelen. Vier juryleden beoordelen de aanspanning op de juistheid van de gangen, de correctheid van de figuren en de vaardigheid van de koetsier. Bij de dressuurwedstrijden wordt er gereden in de klasses B, L, M, Z, en ZZ. Een vaardigheidparcours bestaat uit kegels met daarop een balletje. De koetsier moet daar tussendoor rijden zonder fouten te maken en alle balletjes moeten blijven liggen.

Er wordt gereden in zes dressuurringen, om de tien minuten start er een aanspanning. Het aantal deelnemers is zeventig aanspanningen, die komen uit de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. Er kan worden gereden met een enkelspan, tweespan, tandem of vierspan, zowel met pony’s als met paarden. Paardensport staat regionaal in de belangstelling, vooral nu van 3 tot 7 september het WK Vierspannen 2008 in het Gelderse Beesd wordt gehouden.

Neem alvast een voorproefje door te gaan kijken bij het districtkampioenschap in Luttenberg. Er wordt gestart om 9.00 uur en rond 15.30 uur is het afgelopen. De entree is gratis.