deventer ziekenhuis verhuist 96 patienten

Het Deventer Ziekenhuis heeft donderdagmorgen 96 patiënten naar de nieuwe locatie overgebracht. De verhuizing is zonder problemen verlopen.

Een week vóór de verhuizing lagen er nog ongeveer 230 patiënten in het ziekenhuis. Afgelopen weekend is daarom bekeken wie medisch gezien naar huis of een vervolgvoorziening kon. Ook werd het OK-programma teruggebracht naar het hoogstnoodzakelijke. Sinds afgelopen maandag zijn alleen nog dagbehandelingen uitgevoerd en is OK-ruimte vrijgehouden voor spoedpatiënten.

De maatregelen zorgden ervoor dat er maandag nog 144 patiënten in het ziekenhuis lagen, waarvan zes op de Intensive Care met beademing. Uiteindelijk zijn vanmorgen 96 patiënten naar de Bolkesteinlaan 75 in Deventer verhuist. Dat verhuizen gebeurde met acht vrachtauto’s. Voor een patiëntenverhuizing van deze omvang zijn onvoldoende ambulances beschikbaar. Ook is het ongewenst dat een patiënt uit en in zijn bed wordt getild en moet in een aantal gevallen medische apparatuur mee.

Een vrachtauto biedt tot slot de mogelijkheid om drie of vier bedden gelijktijdig te verhuizen en werkruimte voor de begeleidende verpleegkunde en/of arts. De verhuizing van patiënten vond in de vroege ochtenduren plaats. Op die manier was er snelle doorgang in het verkeer en werd het zorgproces van de patiënt zo min mogelijk verstoord.

Het nieuwe ziekenhuis heeft op de nieuwbouw 380 bedden, 15 Intensive Care plaatsen, 8 bedden hartbewaking. 44 bedden dagbehandeling, 10 operatiekamers, 10 kraamsuites en 36 dialyseplaatsen. Het aantal polikliniekbezoeken is ruim 230.000 per jaar; het aantal opnamen 15.000. Met de nieuwbouw – in totaal 55.000 vierkante meter – is een investering gemoeid van 130 miljoen euro. De bouw is in 2004 gestart en dit jaar opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.