de hartkamp zoekt jonge vrijwilligers

Bij verpleeghuis De Hartkamp hebben ze een mooie manier bedacht om jonge vrijwilligers te werven. Jonge musici gaan avondvullende programma’s verzorgen, waarbij ook foto’s van oud Raalte worden geëxposeerd. Op die manier moeten jong en oud elkaar ontmoeten. En dat moet dan weer de basis zijn voor jongeren om zich als vrijwilliger aan te melden.

Momenteel bestaat 75 procent van de vrijwilligers binnen Zorggroep de Leiboom (waar De Hartkamp onder valt) uit senioren. Paulien Kappert, coördinator van het vrijwilligerswerk van De Hartkamp in Raalte over Podium Jong Actief: “Het worden gezellige avonden. Wij vertellen kort iets over het vrijwilligerswerk, mensen zien een presentatie met foto’s van Raalte en omgeving zoals het vroeger was, en de jongelui krijgen wat podiumervaring. Zo worden twee werelden bij elkaar gebracht.”

Vrijwilligers zijn voor De Leiboom erg waardevol. Kappert: “Zij bieden net dat beetje extra dat het leven voor veel bewoners in de woonzorgcentra en verpleeghuizen aangenaam maakt. Zij kunnen bijvoorbeeld uitstapjes begeleiden, de eettafel gezellig dekken, met bewoners naar de markt gaan en helpen bij de afdeling activiteitenbegeleiding. Een beetje extra aandacht en hulp maakt het leven voor onze bewoners aangenamer.”

Bij De Hartkamp zijn circa 200 vrijwilligers actief, maar de jongeren zijn in die groep sterk ondervertegenwoordigd. Daarom wil De Hartkamp het komende seizoen onder andere jonge leerlingen van de muziekpraktijk van de Raalter musicus Hans Groen uitnodigen om voor de bewoners van het verpleeghuis en belangstellenden (totaal twaalf keer) te spelen. Ook andere Raalter musici en koren krijgen de kans mee te doen. Dit muzikale deel zal worden gecoördineerd door Hans Groen.

Met name ouderen uit Raalte en omgeving zijn welkom op het Podium Jong Actief. De eerste avond is gepland op 10 september 2008. Het volledige programma en toegangskaarten van vijf euro per stuk zijn bij de balie van De Hartkamp verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.