dabeko hoofdsponsor autorodeo heino

Dabeko uit Dalfsen, groothandel in banden en automaterialen, is hoofdsponsor geworden van de autorodeo van de Heinose carnavalsvereniging de Sökkestoppers. Drie jaar lang zijn de Sökkestoppers daarom verzekerd van voldoende budget. Zondag 31 augustus wordt de rodeo van dit jaar verreden. Er doen 120 auto’s mee.

Het moet een grandioos spektakel worden op het terrein aan de Slikkebaardweg in het buitengebied van Heino. Zelfs SBS 6 komt opnames maken. Eigenlijk een logische stap, vindt directeur Anton van der Kolk van Dabeko. “We voelen een grote betrokkenheid met allerlei initiatieven in de samenleving. We willen graag een bijdrage leveren om dit soort evenementen, waaraan grote groepen mensen veel plezier beleven, voor de toekomst te behouden.”

Van der Kolk: “En de carnavalsvereniging mag dan bekend staan om het feest vieren, maar ze hebben het eveneens in de vingers om een dergelijk, grootschalig evenement te organiseren. Daar hebben wij groot respect voor. Tot slot past de autorodeo natuurlijk goed bij ons bedrijf. Hoe meer er kapot gaat, hoe beter het voor ons is, ha ha.”

Dat de autorodeo een gegarandeerd spektakel wordt voor de rijders, maar vooral ook voor het publiek, is ook de nationale media niet ontgaan. De Sökkestoppers zijn benaderd door Noordkaap TV-producties in Zwolle of de vereniging medewerking wil verlenen aan televisieopnames voor het SBS 6 programma ‘Oerend Hard’. Dit programma gaat weer een nieuw seizoen in en er zullen wederom beelden van allerlei feesten en activiteiten op het platteland worden getoond.

In principe komt Noordkaap TV alleen op de zondag naar het terrein aan de Slikkebaardweg, maar men overweegt nog om een dag eerder ook beelden te schieten van de Rodeofeesten. Dan kunnen ze ook opnames maken van de Normaal Coverband. De boerenrockformatie heeft inmiddels al vele tenten en zalen in het land plat weten te spelen en nu keren de heren terug naar de thuisbasis. Pieter Holkenbord mag dan uit de Achterhoek komen, maar de gebroeders Hendrik Jan en Sebastiaan Bökkers wonen in Heino en Erik Neimeijer vindt zijn ouderlijk huis zelfs aan de rand van het feestterrein.

De voorverkoop voor het optreden op zaterdag 30 augustus is inmiddels van start gegaan. De kaarten zijn verkrijgbaar bij gemakswinkel De Smulbaai in Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.