burgemeester zoon laat zijn tanden zien

Commentaar – Nou zeg, dat is een heldendaad: Op je eerste Stöppelhaene een versiering weg laten halen omdat ambtenaren beledigd worden. Piet Zoon, koud burgemeester van Raalte, zou wel eens even laten zien hoe je dat soort varkentjes wast.

Dom, dom, dom. Meer aandacht voor het bord dan nu, had hij niet kunnen krijgen. Meer hoongelach ook niet trouwens. Het was vrijdag en zaterdag de grap van de Stöppelhaene. Iedere ambtenaar die we tegen kwamen hebben we er op aan gesproken. En ze lachten zich allemaal slap. Het zou ons niet eens verbazen als het een ambtenaar is geweest die ijverig heeft mee geplakt aan het onschuldige bordje.

Want wat stond er nu helemaal? Iets met ambtelijk geklungel in relatie met dat het zo lang duurde voor de bruggen klaar waren. Hoe je het wendt of keert: Het is ook zo. Dat bedenken we zelf niet, dat is ons verteld door raadsleden en wethouders. Het Raalter CDA haalde ook zo’n geintje uit. De landbouwminister kwam langs. En het mocht niet gaan over megastallen. Mag je raden waar het dus wél over ging. Over megastallen. In de optocht kon je zien dat dat ook gewoon een thema is.

Iedereen die er een beetje verstand van heeft, weet dat je zo’n bord moet laten hangen. Stil zitten als je geschoren wordt, noemen ze dat. Maar in zijn over-ijver schoon schip te maken bewoog Zoon. En dan leer je de mensen écht kennen. Maar wel bedankt voor de actie. Namens heel Salland, want wat hebben we ons hart weer kunnen luchten met Stöppelhaene.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.